Rijkaart Elektrotechniek B.V. Aardpen slaanDe historie van Rijkaart Elektrotechniek B.V. in vogelvlucht.

1928
In november van dit jaar vindt de oprichting van ons bedrijf plaats door J.M. Rijkaart. vestigingslokatie is bij oprichting Rietgrachtstraat te Arnhem. Het eerste elektrotechnische project wordt uitgevoerd in het Vesta gebouw aan de Eusebiusbuitensingel te Arnhem.

1940-1945
Tijdens de tweede wereld oorlog worden de activiteiten van ons bedrijf stopgezet. Na de oorlog worden de activiteiten weer opgepakt en komen de zonen A.J. en P.A. Rijkaart in dienst. De bedrijfsnaam J.M. Rijkaart maakt plaats voor een nieuwe bedrijfsnaam; “J.M. Rijkaart & Zonen Elektrotechnisch en Werktuigkundig Bureau”.

1953
J.M. Rijkaart & Zonen viert zijn 25-jarig bestaan.

1963
In juni 1963 overlijdt de oprichter/eigenaar J.M. Rijkaart en worden zijn zonen A.J. en P.A. Rijkaart de nieuwe eigenaren van het bedrijf, dan gevestigd aan de Bruningweg te Arnhem.

1968
J.M. Rijkaart & Zonen viert zijn 40-jarig jubileum in Tivoli te Arnhem. De ontvangen bloemen worden uitgereikt in de (toen nog 3) ziekenhuizen van Arnhem.

1978
J.M. Rijkaart & Zonen viert zijn 50-jarig jubileum in het Sonsbeek paviljoen te Arnhem. De ontvangen giften zijn geschonken aan de Stichting Gehandicapten Fonds met als doel om een aangepaste boot te bouwen voor (vaar)vakanties van gehandicapten.

1988
Rijkaart Elektrotechniek B.V. viert zijn 60-jarig jubileum met een receptie voor relaties en genodigden in een feesttent bij het bedrijf. Voor alle werknemers, medewerkers en cliënten is er een feestavond in Kasteel Doorwerth te Doorwerth. De ontvangen giften zijn geschonken aan de Stichting Gaanderweg met als doel om vakanties te organiseren voor langdurig zieken jongeren met hun familie.

1992
De bedrijfsnaam wordt gewijzigd in “Rijkaart Elektrotechniek B.V.”. De activiteiten bestaan intussen uit projecten binnen de renovatie en nieuwbouw van zorgcentra, gemeentehuizen en kantoorgebouwen. Er worden complexe elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd aan licht-, kracht-, bliksem-, aardings-, beveiligings- en zusteroproep installaties, tevens behoren computer en datanetwerken tot de werkzaamheden. Vanwege geringe werkzaamheden op het gebied van werktuig- en panelenbouw, alsmede de meet- en regeltechniek wordt besloten om hiermee niet verder te gaan.

1993
In 1993 neemt J.C. Rijkaart het bedrijf over van A.J. en P.A. Rijkaart. Onder leiding van J.C. Rijkaart groeit het bedrijf uit tot een onderneming die zich bezighoudt met ontwerpen, aanleggen en repareren van alle soorten elektrotechnische-, aardings-, bliksembeveiligings-, beveiligings- en technische bedrijfsinstallaties. De werkzaamheden worden uitgevoerd bij bedrijven, instellingen, sportcomplexen, recreatieterreinen, etc.

1997
Medio 1997 wordt Rijkaart Elektrotechniek B.V. door Angela Groothuizen van het AVRO televisie programma “De Uitdaging” gevraagd om een complete elektrotechnische installatie te realiseren voor theater “Het Hof” in de binnenstad van Arnhem. Wij gaan akkoord en nemen de uitdaging aan om binnen 36-uur dit huzarenstuk te klaren. Mede door de geweldige teamgeest en de belangeloze inzet van het gehele personeel wordt 36-uur aanéén hard doorgewerkt en binnen de gestelde tijd het werkt opgeleverd.

2003
Begin 2003 overlijdt de oud eigenaar A.J. Rijkaart.

2003
Rijkaart Elektrotechniek B.V. viert eind 2003 zijn 75-jarig jubileum met een receptie voor relaties en genodigden in een feesttent bij het bedrijf. Voor alle werknemers, medewerkers en cliënten zijn er diverse festiviteiten met een afsluitende feestavond in de historische kelders van Arnhem. De ontvangen giften zijn geschonken aan een internetcafé voor de pupillen van Orthopedagogisch Centrum Jan Pieter Heije te Oosterbeek, onderdeel van de Plurijn Groep.

2005
Medio 2005 nemen R.M. (Ronnie)Rijkaart en J.G.A. (Jan)Baars het bedrijf over van J.C. (Jan-Cees)Rijkaart. Door deze overname zal het bedrijf als familiebedrijf voort blijven bestaan. Ronnie en Jan zijn beide al ruim twintig jaar werkzaam bij Rijkaart Elektrotechniek B.V. en beide zijn op de werkvloer begonnen. Rijkaart Elektrotechniek B.V. gaat zijn specialismen steeds verder benutten en gaat door met investeren in zijn werknemers en medewerkers op het gebied van opleiden en vergaren van kennis.

2006
Begin 2005 krijgen wij het verzoek om mee te denken en mee te helpen in het realiseren van “Het Horsterpark”. Dit park moet een kinderboerderij, een horeca-paviljoen en een dienstwoning bevatten en in september 2006 uitgevoerd worden. Samen met een aantal partijen waaronder gemeente Duiven, Vivare Duiven, adviseurs en diverse aannemers worden de plannen medio 2006 concreet gemaakt. In één weekend in september 2006 wordt er per gebouw een dag-, middag- en nachtploeg geformeerd om zodoende de werkzaamheden te kunnen voltooien. Mede door de geweldige samenwerking met alle disciplines wordt 48-uur aanéén hard doorgewerkt en binnen de gestelde tijd het werkt opgeleverd

2015
Medio 2015 vieren de directie (en eigenaren) van Rijkaart Elektrotechniek B.V. in de personen van Ronnie Rijkaart en Jan Baars hun 10 jarig jubileum samen met alle medewerkers, hun partners en kinderen. Tijdens een gezellige barbecue op het bedrijfsterrein krijgen Ronnie en Jan 10 zonnepanelen aangeboden. Het eerste zonnepaneel krijgen zij aangeboden van alle medewerkers. Dit zonnepaneel staat symbool voor een duurzame relatie. De overige zonnepanelen zijn aangeboden van diverse leveranciers.

2019
Jan Baars heeft aangegeven langzaam terug te willen treden als algemeen directeur en mede-eigenaar van Rijkaart Elektrotechniek BV. Vooruitblikkend op de toekomst van Rijkaart Elektrotechniek BV, willen we deze borgen als familiebedrijf wel te verstaan. Wij hebben in Erik Baars en Marco Oosterom (beide al langere tijd werkzaam bij Rijkaart Elektrotechniek BV) nieuwe zakelijke partners gevonden. Voor de relaties en personeel van Rijkaart Elektrotechniek BV zal er weinig veranderen. De komende jaren zullen er op de achtergrond een aantal veranderingen in onze organisatie plaatsvinden. Dit zal geruisloos gebeuren en zijn wij ervan overtuigd dat deze garant staan voor een gezonde toekomst van Rijkaart Elektrotechniek BV.

Eind 2019 overlijdt de oud eigenaar P.A. Rijkaart.

2028
Rijkaart Elektrotechniek B.V. gaat zijn 100-jarig jubileum vieren met een geweldig feest voor alle werknemers, medewerkers en genodigden. Locatie nog nader te bepalen.

Klanten over ons...

In de eerste plaats wil ik u complimenterend met de kwaliteit van de werkzaamheden en het meedenken over de manier van installeren. Lees verder...

Rijkaart.nl

Onze contactgegevens

Rijkaart Elektrotechniek B.V.

Tel. 026 361 16 21
info@rijkaart.nl

Bezoekadres

Bruningweg 15
6827 BM Arnhem

Postadres

Postbus 5105
6802 EC Arnhem

Handelregister 09055857

Sectigo secure